Om grävning och installation av fiberenheten

 

Grävning.

BN kommer tillbaka i början av nästa vecka. Att det tagit tid utöver väntan på tillståndet beror på att förutom tillståndet från Trafikverket, att få gräva längs med deras vägar, måste man även ha ett tillstånd för skyltning och det kan man inte söka förrän man har fått grävtillstånd. Men nu är allt klart.

 

Fiberenheten,(gäller de som nu fått den installerad)

Jag har fått frågan om man behöver ha boxen, fiberenheten, ansluten med el nu innan fibern är aktiverad. Svaret är att fiberenheten skall vara ansluten med el och lampan skall lysa. Det finns ett par viktiga skäl att ha fiberenheten inkopplad redan nu. Är det ett eventuellt fel på den avslöjas det kanske först efter den varit aktiverad en tid. Fiberenheten sänder även en signal som JTD behöver när de kopplar vidare mot nodhuset. Alltså ni som fått fiberenheten inkopplad, låt den fortsättningsvis vara ansluten med el. Kostnaden för elen är försumbar kanske en krona om år.

 

Preliminär plan för grävning.

BN skall allra först koppla ihop Tormansbygd, Hannabad Tunby och byarna väster Hishultsvägen med nodhuset. Därefter skall de gräva längs med vägen genom Tuthult så den stora fiberledningen, från nodhuset, får kontakt med Yxenhult. Efter det kommer de att gräva så långt det går i Yxenhult. Vi har ännu inget klart med Skanova om motorvägen. Vi kan inte heller avsluta i Majenfors innan vi blivit klara med borrning under järnvägen.

 

Kommande installation av fiberenhet.

Det var några som inte fick sin inkoppling av fiberenheten enligt utsänd plan, ni kommer med i nästa omgång. JTD håller på att planera och vi återkommer med lista över kommande installationer.

 

Kommande möte.

När vi närmar oss att nätet är färdigt skall vi ha möte om anslutningar i husen då vi även får möjlighet att beställa hjälp med ledningsdragning i husen och inkoppling av router, telefon, tv och dator. Vi kommer även då att ha med någon från Zitius som kan presentera utbudet av tjänster.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0