Om Henry, Nodhuset och skadad fiberslang

Begravningsgudstjänsten för Henry Heikilä var i dag. Henry var med om att starta upp och driva vårt projekt men han fick inte vara med om att avsluta det. För att hedra Henry och visa vår tacksamhet har vi idag med hjälp av Skanova, JTD, BN Schakt och Zitius i dag kopplat in fiberledningen från Västra Haghult, Henrys hemby, till vårt nodhus i Holma. Det innebär att när Zitius inom ett par dagar registrerat era adresser kan ni i Västra Haghult, söder om väg 15, beställa tjänster över vårt fibernät. Västra Haghult blir således den första byn på Markaryds landsbygd som får fiber inkopplad.

Vi övriga får vänta ett antal veckor till innan vi kan få tillgång till fibernätet.

Bilden: Nodhuset i Holma

Vår teknikbod eller nodhus, som det heter, i Holma där Skanova nu har kopplat in sin utrustning så att vi nu kan få kommunikation via fiber.

Bilden: Kommunledningen på besök 2017-06-27

Den komplicerade grävningen längs med Tuthultsvägen fortsätter men kommer troligen inte att bli klar före semestern. Längs med denna väg kommer anslutningarna till de flesta husen inom vårt område.

 

Under juli månad kommer BN att trycka och borra under vägar. tre tryckningar under väg 15, två tryckningar under Hishultsvägen, (redan nu tre misslyckade försök vid Holma och Tormansbygd, det är för hårt.) sju tryckningar under Tuthultsvägen, tre tryckningar under vägen mot Healt och fyra tryckningar under gamla E4:an. Får vi tillstånden klara skall vi göra två borrningar under motorvägen och en borrning under järnvägen i Majenfors.

 

 

I övrigt enligt tidigare information.

Skadad fiberslang i Boda

Skadad fiberslang i Boda innebär 4 timmars extra arbete för två man: