Om installation av fiber, medlemsavgift och gemensam

Styrelsen.

Henry Heikilä lämnar ett tomrum efter sig och hans person och hans kompetens kommer att saknas i styrelsearbetet.

 

Vi i styrelsen har diskuterat den uppkomna situationen. Som vi ser det är alla väsentliga beslut fattade för verksamhetsåret. Enligt stadgarna kan vi vara lägst tre i styrelsen. Utifrån det gör vi inget arbete med en extra föreningsstämma. Vi avslutar verksamhetsåret med den bemanning vi är i styrelsen och om det behövs tar vi in en adjungerad medlem i styrelsen. 

 

Hemsidan.

Som vi påpekade i utskicket den 2 maj 2017 har vi haft problem med att lägga in uppgifter på hemsidan. Vi förvarnade då om att vi kanske skulle behöva byta hemsida och det har vi nu gjort. Vår nya adress är: hannabadsfiber.jimdo.com

Saskia Heider kommer att sköta hemsidan åt oss. 

 

Medlemsavgift.

Årsmötet tog beslut om att medlemsavgiften för detta verksamhetsår skall vara 300 kronor. Vi har tidigare betalt 200 kronor och den avgiften har gällt från det vi startade till nu. Alla nya medlemmar som nu ansluter sig kommer att få betala 500 kronor i medlemsavgift. Det blir då lika för alla oavsett när man blev medlem. Förhoppningsvis ska vi klara verksamheten i framtiden så att vi inte behöver ta ut någon mer medlemsavgift. 

Vi är tacksamma om ni betalar in medlemsavgiften på vårt bankgiro 5014-2306.

Glöm inte att ange ert namn och fastighetens postadress.

 

Grävningsarbetena.

BN är tillbaka och som vi tidigare skrivit kommer de att i första hand gräva fram till Nodhuset så JTD kan börja koppla fram fiber till det. 

 

Installation av fiber omgång 2. 

Vi bifogar en ny lista över tider för fiberinstallationer omgång 2. De som är med på denna lista, är de som har fiber fram till huset den 10 maj. Resterande kommer med nästa omgång, troligen blir det i augusti. 

Som vi tidigare skrivit är det inte helt färdigt när fibern är inkopplad i huset, det återstår fortfarande en del skåp som ska kopplas in. 

Räkna med att vara hemma hela den angivna dagen eller lämna nyckeln till någon som kan öppna för JTD.

Preliminärt kör JTD:s pojkar från Ljungby 07:15 och de börjar med de hus som står överst på listan. Inkopplingen är beräknad till en timme per hus. Det är två lag som gör inkopplingen. Det blir hus ett och hus två första timmen, sedan tre och fyra andra timmen o.s.v. Men det är preliminärt, ha koll på mailen och hemsidan om det skulle bli ändringar.

 

Kommande möte.

Vi planerar nu för ett möte med kommunikationsoperatören och tjänste- leverantörerna. Tanken är då att de tjänsteleverantörer som vill får komma och presentera sitt utbud och sina priser. Troligen blir det så många att vi får ta det på en lördag någonstans där de kan ställa upp sina tält eller sina och bord. Utifrån deras erbjudande kan ni då bedöma om ni vill ha hjälp av JTD eller ni klarar er med den hjälp ni får via tjänsteleverantören. Mötet kan inte bli förrän i augusti. JTD kommer att vara med på mötet och ge råd om hur man själv kan koppla in sig på nätet.

Ni kan även vid det mötet beställa hjälp av JTD. 

Vi återkommer med mer information i kallelsen till det mötet.

 

Vill ni redan nu se de olika utbuden som finns kan ni via vår hemsida hannabadsfiber.jimdo.com gå in på länken till Zitius Zmarket och ange Småland i rutan gatuadress. Välj sedan på menyfliken vilket du vill ha pris på tele.TV eller paket.

 

Gemensam upphandling.

Vi har fått frågor om att göra någon form av gemensam upphandling. Problemet är att vi då själva måste sköta en månadsvis faktureringen ut till medlemmarna. Vi anser inte att styrelsen skall åläggas att göra ett sådant omfattande arbete. 

Bäst är i så fall att grupper av medlemmar själva går samman i hanterbara grupper för att göra en gemensam upphandling av tjänsteutbud. Ni som är intresserade prata med era grannar och med tjänsteleverantörerna på det kommande mötet. 

 

Upptändning av nätet.

Vi har fått frågor när nätet blir klart. Vi har ett slutdatum i november 2017 men vi blir klara innan. Men av rättviseskäl släpper vi inte in någon tjänsteleverantör på nätet innan de allra flesta kan ta del av deras utbud.

 

Mail/utskick. 

 

Det är nog så att några har bytt mailadress, vid senaste utskicket kom det mail tillbaka med meddelandet ”ogiltig adress”. Detta meddelande går även ut som postbefordrat brev, i mitten av vecka 24, till alla och det får vara upp till var och en att maila mig om de inte fått detta utskick som mail.