Om fiberblåsningen och medlemsavgift (reviderad)

Lite information, reviderad 2017-08-21 

 

Informationsmöte, öppet hus:

Projektet börjar nu bli så färdigt att det är tid att ta del av utbudet vi kan få via fiber. Vi har därför bjudit in Zitius och tjänsteleverantörerna till en minimässa på Ekebackens Konferenscenter i Markaryd måndagen den 4 september med öppet hus mellan 14:00 och 18:00. JTD kommer att medverka med ett par man och de som vill ha hjälp med att koppla färdigt i huset kan prata med dem och beställa tid. Även Matz Persson, Kommunens bredbandssamordnare kommer att medverka 

Vi tror att alla vet var Ekebacken ligger, annars en enkel vägbeskrivning: Kör över järnvägen vid järnaffären, gatan rakt fram slutar vid Ekebackens parkering.

Minimässan är i den närmsta lokalen, inget att ta fel på men vi kommer trots det även att sätta upp några skyltar.  

Missa inte denna unika möjlighet att få svar på era frågor. 

Tillstånd:

Vi har nu fått alla tillstånd vi har sökt och som behövs för att kunna gräva 

färdigt.

 

Tidsplan:

BN gör nu beräkningen att grävningsarbetena är klara v 36 och JTD beräknar att hela fibernätet skall vara driftsatt v 40.

 

Installation i hus.

Vi förvarnar om att slutomgången av husinstallationer troligen blir i v 36 till v 38. Allt beroende på hur arbetena fortskridet. Separat information kommer.


 

 

Blåsning av fiber:

I takt med att grävningarna blir klara blåser JTD nu fram resterande fiber. Det är nu mycket viktigt att ni som själva ska gräva på er tomt och inte gjort det, nu gör det omedelbart. Är det inte grävt när JTD blåser fram fiber kommer de att hoppa över ert hus. Ni kommer då inte heller med när de gör nästa, som är sista, omgången fiberinstallation i husen. 

 

Medlemsavgift:

Som vi tidigare informerat om har årsmötet bestämt att alla skall ha betalt totalt 500 kronor i medlemsavgift. Det innebär att de som tidigare betalt 200 kronor skall betala in 300 kronor och de som inte betalt tidigare skall betala 500 kronor. Till i dag har 97 medlemmar betalt. Vårt bankgiro är 5014-2306, glöm inte ange namn och adress.

 

Markavtal:

Enligt villkoren från Jordbruksverket skall vi ha markavtal där vi lägger ner vår fiberledning. Utifrån det behöver vi således markavtal även med våra medlemmar. Vi saknar fortfarande avtal med ca: 90 medlemmar. Vi måste hjälpas åt så det blir klart till vi ska slutredovisa. Lämpligen gör vi klart avtalen när vi har minimässan den 4 september. Då kan även de som inte fått eget av oss undertecknat exemplar få ett underskrivit avtal. 

 

 

E-post:

Det är flera mail som kommer tillbaka med angivande av att rätt adress saknas. Vid förra utskicket med brev uppmanade jag de som inte fått mail att maila till mig så jag kunde lägga in rätt adress. 

Tyvärr får jag fortfarande mail tillbaka med angivande att rätt adressen saknas.

Nu lägger jag inte mer arbete på att hitta rätt adresser utan nu plockar jag bort de mailadresser där jag får mailen tillbaka. 

Ingen behöver vara utan information alla utskick läggs in på vår hemsida:

 

hannabadsfiber.jimdo.com