Om installation i hus, tidsplan och medlemsavgifter

 

Grävningsarbeten. 

Grävningsarbetena är nu klara och all fiberslang är nergrävd och på plats.

Undantag är Majenfors.

 

Fiberledning. 

All fiberledning är nu framblåst till alla anslutningar och hus.

Undantag är Majenfors.

 

Majenfors.

Det kommer avancerad borrutrustning från Stockholm på fredag 2017-10-13 för att borrningsföretaget skall göra ett nytt försök att komma under järnvägen och väg 15. Det är bara att konstatera att vi har inga garantier att det skall lyckas.

Vi vet bara att det liksom tidigare kostar stora summor pengar även vid ett misslyckat försök.

 

Installation i hus.

Återstående hus blir inte inkopplade förrän alla skåp är färdigmonterade. JTD vill göra husen sist, då får de direkt kvitterat att inkopplingen fungerar. Tyvärr är det tydligen många som fortfarande inte kopplat ström till mediaomvandlaren. Utan ström på mediaomvandlaren kan JTD inte se om det är kontakt från noden till respektive hus.

Oavsett om kontrollampan blinkar eller har fast sken skall mediaomvandlaren nu alltid vara inkopplad.

Alla som väntar på att få inkopplat mediaomvandlaren kommer att få ett brev, med ordinarie postbefordran, med besked om dag för inkoppling.

 

Tidsplan.

Den tidsplan vi fick vid senaste byggmötet från BN och JTD om att ha projektet färdigt v 40 håller inte, det har varit en del problem som tagit tid att lösa.

Om vi bortser från Majenfors är vi nog ganska säkra på att vara färdiga slutet av denna månad. Vi ska inte misströsta vi ligger fortfarande mycket långt före ursprunglig tidplan. Vi får inte glömma att vi har utökat projektet med nästan 1 mil stamledning, 12 skåp, 24 fasta anslutningar och 28 väggmontage sedan vår bidragsansökan med tidsplan lämnades in och vi fick bidraget beviljat. 

 

Färdigkopplade hus.

Ett 80 tal hus är nu uppkopplade med fiber. En del av de husägarna har fått särskild information. Det är viktigt att ni som fått information nu beställer tjänster via fiber så vi ser att nätet börjar fungerar. Tycker ni att det är svårt att välja tjänsteleverantör, gör det enkelt för er beställ bara leverans, på fiber, av den tjänst ni har i dag.

Behöver ni ha hjälp med er interna inkoppling får ni vänta tills nätet är färdigt. JTD har just nu fullt upp med att svetsa ihop fiberledning och koppla upp skåp.

 

Medlemsavgifter, Markavtal.

Fortfarande är det många som inte betalt in medlemsavgift enlig årsmötets beslut. Även saknas det ännu många avtal.

Jag gör nu så att jag lämnar era adresser till Zitius för inkoppling i noden i den takt jag får in medlemsavgifter och avtal.

Medlemsavgiften är 300 kronor och vårt bankgiro är 5014-2306. Är ni osäkra om ni betalt kan ni bara maila mig.

 

Vägskador.

PEAB har nu börjat laga skadad asfalt. De gör det i den takt då de är inom respektive vägområde.

 

Avslutning markarbeten.

BN har en hjulgrävare kvar, ytterligare några dagar, inom området för att plocka bort uppgrävda stenar och göra återställningsarbeten. Man behöver även spränga ett antal stora stenar som de inte kan lasta hela.

 

Mailadresser.

Fortfarande kommer mail tillbaka till mig med uppgift att adressen saknas. Även adresser som tidigare fungerat. Hör ni någon som inte får mail be dem maila mig så jag kan kopiera deras nya adress. I övrigt finns alla våra utskick på vår hemsida.

 

Antal anslutna.

Vi har så här i elfte timmen fått ytterligare en ansluten. Vi är nu totalt 236 anslutna av dem är 186 fast boende, 50 företag eller fritidshus. Till detta kommer 28 väggmontage och ett 90 tal sökbollar.

 

Färdigt projekt.

När hela nätet är färdigkopplat kommer alla att få information om det. 

 

Med hälsningar

Lars-Inge